280 г брашно
230 г краве масло (със стайна температура)
200 г пудра захар
170 г шоколадов кувертюр (дропс)
10 г бурбонска ванилова захар
1 яйце
1/2 ч. л. сода
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с ваниловата захар и содата. Маслото и захарта се разбиват добре.
Добавя се яйцето, сипват се сухите съставки, прибавя се и шоколадът. Разбърква се.
Плитки тави се покриват с пергаментова хартия. От сместа се оформят топки по около 90 г и се подреждат в тавите на разстояние една от друга. Притискат се леко.
Прибират се във фризер за 15 минути. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 12–15 минути.
Охлаждат се.
Прочетете още:
Как да си направим сладки мечета