100 г масло
1/4 ч.ч. захар
3 с.л. мед
15 мл уиски
4 ч.ч. корнфлейкс
1/4 ч.ч. ядки шамфъстък
100 г разтопен натурален шоколад
100 г разтопен бял шоколад
100 г захарни пръчици
100 г дехидратирани малини
100 г ядливи листенца от роза
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете захарта и меда. Разбърквайте от време на време, докато маслото и захарта се разтопя.
Изсипете корнфлейкса и нарязаните ядки шамфъстък. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа в правоъгълна форма с размери 11х7 см., разпределете я равномерно и я притиснете добре. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 15 минути.
След като сместа поизстине, извадете я от формата и я нарежете на квадратни парчета.
Потопете единия край на всяко квадратче хрупкав крекер в черен или бял шоколад, в захарни пръчици, дехидратирани малини или розови листенца.
Още рецепти:
Сладки с кафе
Бисквитки-сърца
Хрупкави сусамени бисквити
Лесна рецепта за домашни бисквити
Бисквитки с боровинки и кокос