Необходими продукти
- 300 г брашно
- 90 г захар
- 1 пакетче бакпулвер
- 90 г краве масло (студено)
- 100 г черен шоколад (калети)
- 100 мл течна животинска сметана
- 1 яйце
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- кората от 1 портокал
- За глазурата:
- 150 г пудра захар
- 2 с.л. сок от портокал
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното, захарта и бакпулвера.
Добавете маслото и претрийте с ръце. След това добавете ваниловата захар, настърганата портокалова кора, шоколада, сметаната и яйцето. Разбъркайте хубаво, без да месите.
От тестото върху набрашнен плот оформете кръг с диаметър около 20-25см. Разрежете го като торта на 6/8 парчета. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Печете на 180 градуса за около 15 минути.
Пресейте пудрата захар, добавете портокаловия сок и разбъркайте.
Декорирайте готовите бисквити с глазурата. Поднесете ги с чай.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Прочетете още:
- Мисли, обвити в шоколад
- Неверни твърдения за шоколада
- Виенска торта за шокоманиаци
- Заблуди и митове – хлябът, шоколадът и кафето