Шоколадово суфле в чаша

Сладко изкушение

4.67 от общо 3 гласа
45 мин.
Необходими продукти

250 г натурален шоколад (70% какао)

200 г прясно мляко

2 жълтъка

10 г царевично нишесте

6 белтъка

80 г захар

масло за намазване

За битата сметана:

100 мл течна сметана

50 г заквасена сметана

1 с.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. Намажете дъното на две керамични чаши с меко масло. След това намажете и стените, като движите четката отдолу нагоре. Сипете по 2-3 с.л. захар във всяка чаша и я завъртете бавно докато захарта полепне по дъното и стените. Изтръскайте излишната захар. Поставете чашите в хладилник.

2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня за около 4-5 минути, на умерен огън, без да го разбърквате. В тенджерка затоплете прясното мляко заедно с царевичното нишесте и жълтъците. Усилете огъня и бъркайте енергично докато се получи гладка паста.

3. Добавете пастата към разтопения шоколад и разбъркайте внимателно, до хомогенност. Оставете сместа на топло.

4. В голяма стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, на висока скорост, за 1 минута. Добавете половината захар и разбийте още 1 минута. Добавете и останалата захар и разбийте отново, до получаването на твърд сняг.

5. Добавете разбитите белтъци към шоколадовата смес на три порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

6. Напълнете охладените чаши със сместа за суфле малко над ръба. Тръснете чашите в плота, след това изравнете с обратната страна на нож. Почистете капките шоколадова смес по ръба на чашите. Поставете чашите в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. Поръсете фино с какао.

7. За битата сметана сипете течната и заквасената сметана в купа заедно с ваниловия екстракт. Разбийте до получаването на консистенцията на крем.

8. Поднесете шоколадовото суфле в чаша с бита сметана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти