Шоколадово-лешникова паста

Страхотна идея и за подарък

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

425 г сурови лешници

1 ч.л. морска сол

1 1/2 ч.л. мед

1 1/2 с.л. лешниково или фъстъчено олио

150 г качествен млечен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Поставете лешниците в тавичка, постлана с хартия за печене и ги печете 15-20 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Оставете ги да изстинат за кратко и ги прехвърлете на порции върху чиста кухненска кърпа. Разтрийте лешниците с ръце, за да паднат люспите им.

2. Поставете обелените лешници в мощен блендер или кухненски робот. Смелете ги. Добавете към тях солта и меда и смелете отново. Добавете олиото и разбъркайте отново.

3. Разтопете нарязания шоколад (или шоколадов чипс) в микровълнова фурна или на водна баня, като го разбърквате от време на време.

4. Добавете разтопения шоколад при смлените лешници и разбийте до хомогенност.

5. Пресипете шоколадово-лешниковата паста в стъклени бурканчета с херметическо затваряне. Съхранявайте ги в килер, на тъмно, до 8 седмици.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти