Шоколадово коледно руло

Истинска вкусотия!

Шоколадово коледно руло
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Поглезете се с този невероятно вкусен сладкиш със сметана! Само не прекалявайте с изяденото количество, за да не ви стане тежко.

Необходими продукти:
7 яйца със стайна температура 
1 1/3 чаена чаша пудра захар, пресята (плюс допълнително за поръсване) 
1/3 чаена лъжичка какао, пресято 
1 чаена чаша сметана 
1 чаена лъжичка ванилов екстракт 
2 супени лъжици захар

Начин на приготвяне:
Постелете 25 х35 правоъгълна тавичка с хартия за печене. Отгоре намажете с олио или разтопено масло. Загрейте фурната до 180 градуса. 

Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците, докато се сгъстят и оставете на страна. Разбийте белтъците до мек сняг. На части добавяйте предварително пресетите пудра захар и какао, като продължите да разбивате. Добавете разбитите жълтъци и внимателно разбъркайте. 

Изсипете тестото е подготвената тавичка и изравнете повърхността. Печете около 15-20 минути в предварително загрятата фурна. Извадете тавата и оставете две-три минути да поизстине. Разстелете кърпа на плота, поръсете обилно с пудра захар.

Обърнете блата върху кърпата. Внимателно махнете хартията. Като започнете от дългата страна деликатно, с помощта на кърпата, завийте блата като руло. Оставете напълно да изстине, така както е сгънат. Разбийте сметаната със захарта (ако е подсладена, не добавяйте захар) и ванилията. Разгънете блата, намажете със сметаната и наново завийте на руло. Отгоре поръсете с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти