Шоколадови палачинки с бекон и сладолед

Идеална рецепта за почивните дни

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

240 мл пърномаслено прясно мляко

1 яйце

2 с.л. разтопено безсолно масло

140 г брашно

35 г какао

25 г фина захар

3/4 ч.л. сода бикарбонат

75 г млечен шоколад (чипс)

щипка сол

олио

 

За карамелизирания бекон:

6 резена бекон

150 г кафява захар

 

Допълнително:

ванилов сладолед

кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. За карамелизирания бекон подредете лентите бекон в тавичка, постлана с хартия. Поръсете с половината количество захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути. Обърнете лентите бекон и поръсете с останалата захар. Печете още 8-10 минути, до тъмнозлатисто.

2. За палачинките смесете в купа прясното мляко, разтопеното масло и яйцето. Разбийте добре. В друга купа пресейте сухите съставки - брашното, какаото, захарта и содата. Разбъркайте добре.

3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Добавете чипса от млечен шоколад и разбъркайте енергично.

4. Загрейте преса за сандвичи с гладки плочи. Поставете 2-3 пръстена за пържени яйца върху плочата, предварително намазани с олио или масло от вътрешната страна, и ги напълнете със смес за палачинки. Затворете пресата и печете 4-5 минути.

5. Оформете купчинка от 3 шоколадови палачинки. Върху тях подередете 2-3 топки ванилов сладолед, а отгоре поставете 1 парче карамелизиран бекон. Поръсете с кленов сироп и поднесете веднага.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол