Шоколадови макарони

Класически френски десерт

3.33 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За макароните:

132 г пудра захар

132 г бадемово брашно

20 г холандско какао

32 мл вода

132 г фина захар

45 г белтъци (А)

50 г белтъци (Б)

За пълнежа:

280 г течна сметана

1 ч.л. ванилова паста

2 г сол

350 г качествен натурален шоколад

Начин на приготвяне:

1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа.

2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печене направете шаблони на кръгчета с диаметр 4 см с флумастер. Обърнете хартията с очертаното надолу и поставете върху тавите.

3. В тенджера сипете захарта и водата и загрейте до 118 градуса. Разбийте 45 г белтъци* (А) с помощта на миксер, на бавна скорост. Добавете на тънка струйка горещия сироп, без да спирате разбиването. Разбийвайте докато може да пипнете спокойно купата, т.е. докато сместа се охлади. Добавете 1-2 капки кафява сладкарска боя в сместа.

4. Добавете 50 г белътци (Б) към сухите съставки и разбъркайте. Добавете на порци целувчената смес, като разбърквате внимателно. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник. Шприцовайте сместа в кръгчетата върху хартията за печене. Тръснете тавите преди да ги поставите в предварително загрята фурна на 160 градуса. Печете 15-18 минути.

5. За пълнежа сипете сметаната заедно с ваниловата паста и солта в тенджерка. Оставете да заври. Излейте горещата сметана върху нарязан или под формата на чипс шоколад. Разбъркайте докато той се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Оставете на стайна температура за 1-2 часа. Пресипете в пош с гладък накрайник (12 мм).

6. Шприцовайте шоколадов пълнеж върху половината макарони. Захлупете с останалите макарони.

*Най-добре е да прецедите белтъците през фина цедка и да ги оставите за 24 часа на стайна температура.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти