Шоколадови листа

Красива и вкусна украса за десерти

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

100 г висококачествен натурален шоколад

пресни листа мента, без пестициди

Начин на приготвяне:

1. Темперирайте шоколада, като го начупите или нарежете в пластмасова купа. Поставете го в микровълнова фурна и го затоплете за 30 секунди или докато половината от него е разтопен, а останалата половина не е. Извадете го и разбъркайте енергично, докато останалия шоколад се разтопи и сместа стане гладка и хомогенна. Ако все още има парченца шоколад, нагрейте купата с помощта на сешоар, докато се разтопят.

2. С помощта на четка за рисуване намажете листата мента от вътрешната страна с тънък слой шоколад. Подредете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.

3. Поставете тавичката в хладилник за 5 минути.

4. Внимателно отделете листата от втвърдения шоколад. По желание поръсете шоколадовите листа с ядлив металик на прах и използвайте за украса на торти и десерти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти