Шоколадови лебеди

Изящен десерт

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

300 г качествен бял шоколад

шоколадов сладолед

12 балона

Начин на приготвяне:

1. Темперирайте белия шоколад, като го начупите на парченца и го поставите в пластмасова купа. Поставете купата в микровълнова фурна за 30 секунди или докато 50% от шоколада е разтопен, а останалият все още не е. Извадете купата и разбърквайте енергично, докато и останалият шоколад се разтопи. Ако е необходимо да затоплите шоколада, за да се разтопи, използвайте сешоар.

2. Надуйте 12 балона с големината на малка топка. Върху плота постелете лист хартия за печене и опънете въженце, което да послужи за простор, между две кутии или каквото намерите за подходящо.

3. Потопете всяко балонче до половината в шоколада, откъм дългата страна и окачете на простора с помощта на щипка. Оставете на стайна температура за 10 минути.

4. Щом свалите балоните от простора, ги поставете за 2 минути в хладилника. След това спукайте внимателно балоните и ги извадете от чашките. За всеки лебед ще са необходими по 3 чашки. По-големите използвайте за основа, а по-малките за крила. Ако е необходимо, загрейте разтопения шоколад с помощта на сешоар. След това пресипете малко количество от него в пликче с цип затваряне. Изтласкайте шоколада в единия ъгъл и отрежете крайчето на пликчето, за да се получи шприц. Върху листа хартия за печене шприцовайте 4 точки шоколад и поставете основите на лебедите върху тях. Изчакайте шоколадът да стегне за 5-10 минути. След това шприцовайте по една точка шоколад от двете страни на основата и поставете крилата на лебеда. Подпрете крилата с две стъклени чашки, докато шоколадът стегне - отново за 5-10 минути.

5. Вземете шаблон със силует на лебед (глава и шия) и го пъхнете под листа хартия за печене. Шприцовайте шоколад, следвайки шаблона. Оставете шоколада да стегне за 10 минути.

6. Прикрепете шиите на лебедите, като отново шприцовате малка точка шоколад за целта. Изчакайте шоколадът да стегне. Оформете и клюн с течния шоколад.

7. В така направените лебеди сервирайте топка шоколадов сладолед. Шоколадовите лебеди може да съхранявате в херметически затворена кутия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти