Шоколадови квадрати с медена пита

Толкова богат вкус!

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

За основата:

50 г натурален корнфлейкс

20 г натурален шоколад

 

За първия слой:

400 г течна сметана

200 г прясно мляко

20 г захар

450 г млечен шоколад

6 листа желатин

 

За шоколадовата глазура:

20 г прясно мляко

150 г течна сметана

100 г захар

35 г какао

35 г натурален шоколад

3 листа желатин

 

За медената пита:

200 г захар

50 г мед

1 с.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

1. За основата разтопете начупения шоколад на водна баня. Поставете корнфлейкса в плик с цип и го начукайте с точилка. След това го добавете към разтопения шоколад и разбъркайте добре.

2. Намазнете дъното на дълбока квадратна форма с подвижно дъно и постелете хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно, като хубаво я притискате към дъното. Поставете в хладилник за 1 час.

3. За първия слой накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути. Сипете сметаната, млякото и захарта в тенджерка и затоплете сместа на бавен огън. Щом сместа заври, дръпнете от огъня и добавете набъбналия желатин, като го изстискате. Разбъркайте докато желатина се разтопи. Начупете шоколада на парченца в купа и върху него изсипете горещата смес. Разбъркайте, докато той се разтопи и сместа стане гладка.

4. Изсипете шоколадовата смес върху стегнатата основа. Върнете в хладилника за 2 часа.

5. За шоколадовата глазура накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути. Сипете млякото и сметаната в касерола и добавете захарта, нарязания шоколад и какаото. Разбърквайте сместа с тел, докато заври. Дръпнете от огъня и добавете изтискания желатин. Разбъркайте, докато се разтопи.

6. Залейте стегнатия сладкиш с шоколадовата глазура и поставете в хладилник за 30 минути.

7. За медената пита сипете захарта в касерола заедно с меда и поставете на умерен огън. Бъркайте с дървена лъжица, докато захарта придобие тъмнозлатист цвят. Добавете содата бикарбонат, от нея сместа веднага ще бухне. Разбъркайте и дръпнете от котлона. Изсипете сместа в тава, постлана с хартия за печене. Оставете сместа на стайна температура да се втвърди.

8. Извадете шоколадовия сладкиш от хладилника и внимателно го извадете от формата. Върху него начупете медена пита. Нарежете на квадратни парчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти