Шоколадови бонбони

С лешници

Шоколадови бонбони
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
350 г шоколад (млечен, бял или натурален)
3-4 супени лъжици прясно мляко
20 г краве масло

За лешниковата паста:
3/4 чаена чаша ситно смлени лешници (предварително изпечени и обелени)
1 супена лъжица пудра захар
1 пълна супена лъжица какао
2 супени лъжици разтопено и леко охладено краве масло
3 пакетчета ванилия
ромова есенция

За декорация:
разтопен на водна баня бял шоколад (около 40 грама)
1 чаена лъжичка краве масло

Начин на приготвяне:
Смелете лешниците на много ситно в блендер, а после прибавете и останалите продукти за лешниковата паста и разбъркайте в блендера до нейното хомогенизиране.

Разтопете шоколада на водна баня на средна към слаба степен на котлона. След като шоколадът се разтопи напълно, добавете маслото и млякото и разбъркайте интензивно. Когато успеете да разбъркате всичко и да го размесите добре, махнете шоколадовата смес от котлона.

Изчакайте я леко да се поохлади и я смесете с лешниковата паста. Изкарайте готовата смес на терасата и я оставете, докато стегне до степен пластелин, готов за моделиране.

Оформете бонбоните в желана от вас форма. Те ще омекнат малко от топлината на ръцете ви. Украсете бонбоните с леко охладената смес от белия шоколад и маслото. Оставете ги на хладно място в кутия да стегнат и са готови за консумация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти