Необходими продукти:
350 г шоколад (млечен, бял или натурален)
3-4 супени лъжици прясно мляко
20 г краве масло
За лешниковата паста:
3/4 чаена чаша ситно смлени лешници (предварително изпечени и обелени)
1 супена лъжица пудра захар
1 пълна супена лъжица какао
2 супени лъжици разтопено и леко охладено краве масло
3 пакетчета ванилия
ромова есенция
За декорация:
разтопен на водна баня бял шоколад (около 40 грама)
1 чаена лъжичка краве масло
Начин на приготвяне:
Смелете лешниците на много ситно в блендер, а после прибавете и останалите продукти за лешниковата паста и разбъркайте в блендера до нейното хомогенизиране.
Разтопете шоколада на водна баня на средна към слаба степен на котлона. След като шоколадът се разтопи напълно, добавете маслото и млякото и разбъркайте интензивно. Когато успеете да разбъркате всичко и да го размесите добре, махнете шоколадовата смес от котлона.
Изчакайте я леко да се поохлади и я смесете с лешниковата паста. Изкарайте готовата смес на терасата и я оставете, докато стегне до степен пластелин, готов за моделиране.
Оформете бонбоните в желана от вас форма. Те ще омекнат малко от топлината на ръцете ви. Украсете бонбоните с леко охладената смес от белия шоколад и маслото. Оставете ги на хладно място в кутия да стегнат и са готови за консумация.
Шоколадови бонбони
С лешници
8488