Шоколадови бисквити с плодов топинг

Хрупкави отвън и меки отвътре

1.12 от общо 66 гласа
120 мин.
Необходими продукти

За бисквитите

натурален шоколад - 220 гр 

брашно - 100 гр 

кафява захар - 160 гр  

масло - 60 гр  

яйца - 2 бр 

бакпулвер - 1 ч.л.

сол - 1 щипка

За топинга

ягоди - 500 гр 

кафява захар - 100 гр 

лимонов сок - 2 с.л. 

Разкошни домашни шоколадови бисквити с ягодов топинг – идеални са за следобедното кафе или просто ей така, да се поглезите без повод. Това е любима рецепта на Mate Kitchen, защото са лесни за приготвяне и невероятно вкусни. Натурален шоколад с поне 60% съдържание на какао, кафява захар за допълнителен вкус и аромат, масло, това е перфектната комбинация за всеки домашен сладкиш.

От това количество продукти се получават точно 12 бисквити – идеално като за проба. Ако ви харесат, в което не се съмняваме, може просто да умножите всичко по 2… или по 3.

Тестото за тези шоколадови бисквити на Mate Kitchen се приготвя лесно и бързо, но трябва да престои известно време в хладилник, за да стегне и да се работи по-лесно с него. За да оптимизирате приготвянето на сладките, използвайте това време, за да приготвите ягодовия топинг. Месите тестото, докато то си почива, правите топинга, а след това, докато оформяте и печете бисквитите, топингът изстива – съвършено подредено и планирано. Тогава времето за приготвяне на вашите бисквити ще падне под 2 часа. За толкова изкусителни сладкишчета това е повече от чудесно.

Няма да можете да им устоите. Отвън стават хрупкави, а отвътре са меки. Когато ги потопите в кафето или капучиното, стават още по-неустоими. А ягодовият топинг… Може да полеете повече от него, няма да сгрешите.

Между другото, може да си направите малинов топинг, ако предпочитате. Рецептата е същата.

Начин на приготвяне:

За бисквитите

1. На водна баня разтопете шоколада и оставете леко да се охлади.

2. През това време в купа разбийте яйцата и при непрекъснато бъркане прибавете кафявата захар, разтопеното масло, солта, бакпулвера и охладения разтопен шоколад на тънка струя. Разбивайте докато се получи хомогенна смес. Накрая прибавете и брашното, като бъркате до пълното му усвояване.

3. Оставете шоколадовото тесто да се стегне в хладилника за 35-40 минути.

4. Извадете тестото и с намазнени ръце оформете 12 еднакви по големина топчета. Подредете ги в подходяща тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго.

5. Печете бисквитите на 170 градуса за 15-17 минути или докато се напукат и получат коричка отгоре, но останат меки отвътре. Извадете ги, оставете да се охладят и залейте с плодовия топинг.

За топинга

1. Почистете и нарежете ягодите, пасирайте ги и ги прецедете през гевгир.

2. Полученото ягодово пюре изсипете в касерола и сложете на котлона на умерена температура. Към него прибавете лимоновия сок и кафявата захар. Разбъркайте добре и след като заври, редуцирайте до желаната гъстота.

3. След като е готово, оставете да се охлади.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти