Шоколадови бисквити „Алфахорес“

Неустоима комбинация от шоколад и карамел

1 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

200 г царевично нишесте

180 г брашно

20 г какао

200 г краве масло (меко)

150 г пудра захар

30 мл тъмен ром

200 г дулсе де лече

2-3 с.л. соев сос

3 жълтъка

10 г бурбонска ванилова захар

100 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Прибавете жълтъците, ваниловата захар и рома и отново разбийте.

Към тях изсипете какаото, нишестето и брашното. Разбъркайте за кратко с миксер, а след това продължете с бъркалка на ръка. Трябва да получите ронливо маслено тесто. Увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 1 час.

След това върху леко набрашнен плот разточете тестото на сравнително тънка кора. Изрежете кръгове. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна* за около 10 минути, извадете и охладете сладките.

Смесете соевия сос и дулсе де лечето. Намажете бисквитите с карамела и ги слепете.

Декорирайте с разтопен черен шоколад и поднесете.

* Печете във фурна с включен вентилатор.

Съвет: Останалото тесто съберете и разточете наново или го съхранявайте във фризер или в хладилник.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти