Шоколадов пудинг на пара с шоколадов сос

Двойна доза шоколад за още по-богат вкус

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

125 г меко масло

125 г захар

2 големи яйца

100 г брашно с набухвател

25 г какао

1 ч.л. ванилов екстракт

 

За шоколадовия сос:

150 мл пълномаслено прясно мляко

150 мл пълномаслена течна сметана

300 г натурален шоколад

1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете яйцата, захарта, маслото, какаото, брашното и ваниловия екстракт. Разбийте с помощта на миксер до пухкавост и хомогенност.

2. Намаслете керамична форма за пудинг и поставете изрязан кръг от хартия за печене на дъното. Изсипете сместа за пудинга във формата. Покрийте формата с голямо парче алуминиево фолио. Сгънете друг дълъг лист алуминиево фолио или няколко листа и сгънете по дължина, за да оформите ръкохватка, която да минава под формата за пудинг и да се хваща отстрани. С помощта на тази ръкохватка трябва да поставите формата в голяма тенджера, а когато пудингът е готов, да я извадите. На дъното на тенджерата поставете решетка. Налейте гореща вода до средата на формата за пудинг, поставете капак и гответе в продължение на 1 час и 45 минути.

3. За шоколадовия сос загрейте прясното мляко и сметаната в тенджерка, до завиране. Начупете шоколада в купа и го залейте с горещата млечна смес. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава.

4. Обърнете формата за пудинг върху чиния и леко тръснете, за да излезе пудинга. Залейте с шоколадов сос и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти