Шоколадов пай от Мисисипи

Лесна и задължителна рецепта за всеки шокохолик

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За основата:

225 г какаови бисквити

90 г разтопено масло

 

За шоколадовия пълнеж:

85 г натурален шоколад (70% какао)

85 г безсолно масло

2 яйца

85 г тъмнокафява захар

100 мл пълномаслена течна сметана

 

За шоколадовата глазура:

150 г млечен шоколад

150 мл течна сметана

45 г златен сироп

175 г пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Смелете бисквитите фино и ги смесете с разтопеното масло. Разбъркайте добре.

2. Изсипете основата във форма за тарт с подвижно дъно (диаметър 23 см) и ги разпределете равномерно, като притискате добре по краищата. Поставете в хладилник за 10 минути.

3. Начупете шоколада в стъклена купа и добавете маслото. Разтопете на водна баня.

4. В друга купа разбийте яйцата с кафявата захар. Добавете шоколадовата смес постепенно, като разбърквате. Добавете течната сметана и разбъркайте до хомогенност.

5. Поставете формата с основата в тава. Изсипете пълнежа върху основата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. След това оставете пая да изстине напълно.

6. За глазурата сложете начупения на парчета шоколад, сметаната, златния сироп (може да замените с течен мед) и пудрата захар в тенджерка. Гответе на умерен огън, докато сместа стане гладка и еднородна.

7. Излейте глазурата върху пая. Поставете в хладилник за 2 часа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти