Шоколадов мус с малини

Задължителен за феновете на шоколада

3.33 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За основата:

120 г смлени бадеми

120 г захар

100 г брашно

кората от 1/2 портокал

50 г какао

125 г разтопено масло

1 щипка сол

 

За шоколадовия мус:

200 г черен шоколад

30 г краве масло

350 мл течна животинска сметана (35%, студена)

2 с.л. кафява захар

50 мл студено кафе

1 ч.л. желатин

 

За гарниране:

300 г пресни малини

Начин на приготвяне:

1. За шоколадовия мус разтопете начупения шоколад и маслото на водна баня.

2. Разтворете желатина в студеното кафе и оставете да набъбне, след това го загрейте.

3. Разбийте сметаната и захарта, докато станат пухкави.

4. В купа смесете шоколада със сметаната, добавете и загретия желатин. Прехвърлете в подходящ съд, покрийте и приберете в хладилник за 2 часа.

5. Направете основата, като смесите бадемите, захарта, брашното, настърганата портокалова кора, какаото, разтопеното масло и щипка сол. Разбъркайте, за да се получат трохи.

6. Изсипете трохите в плитка тава. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути. Разбърквайте периодично, а след като извадите от фурната - охладете.

7. В чиния сложете ринг, сложете от кафявата основа, с лъжица вземете от муса и сложете върху основата, гарнирайте с малини и сервирайте.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти