Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне

Само за романтици

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти
  • 200 г шоколадов кувертюр
  • 200 г краве масло (със стайна температура)
  • 250 г белени лешници
  • 150 г захар
  • 6 яйца
  • 30 мл коняк
  • 1 щипка сол
  • За крема:
  • 250 г сирене маскарпоне
  • 300 мл течна животинска сметана
  • 150 г пудра захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 30 мл кафе еспресо

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади леко.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Смелете лешниците.

Разбийте маслото със захарта много добре. Един по един добавете жълтъците, като разбивате непрекъснато. Прибавете коняка, шоколада и лешниците. Разбъркайте.

Белтъците и солта разбийте на сняг. Добавете ги малко по малко към останалите продукти, като разбърквате внимателно.

Покрийте с хартия за печене форма за кейк с подвижно дъно (диаметър 26 см). Изсипете тестото се във формата. Печете 1 час в загрята на 150 градуса фурна.

Смесете маскарпонето с пудрата захар, ваниловата захар, кафето и сметаната, разбийте с миксер.

Украсете кейка с крема и поднесете. По желание поръсете с настърган шоколад.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Още рецепти:

🍰 Домашна руска или френска селска торта – медовик

🍰 Неделна сметанова торта с малини

🍰 Лесна домашна бисквитена торта

🍰 Лека плодова торта

🍰 Неделна торта без печене

🍰 Малка ягодова торта

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти