Пурички с шоколад и рикота

Хрупкави и изкусителни

5 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 ч.ч. печени бланширани лешници

120 г натурален шоколад

2 с.л. настъргана портокалова кора

2 с.л. захар

180 г рикота

40 мл ликьор „Франджелико“

60 г разтопено масло

4 листа точени кори

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот сложете лешниците, нарязания шоколад и захарта. Смелете до образуването на трохи.

2. Добавете рикотата и смелете отново. В движение добавете ликьора и разбърквайте, докато не се получи гладка паста. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба.

3. Намажете с разтопено масло две кори и ги поставете една върху друга. Разрежете ги на четири еднакви парчета.

4. Шприцовайте руло в долната част на всеки правоъгълник, откъм дългата страна. Прегънете краищата от двете страни на пълнежа навътре и навийте на руло. Намажете пуричките с разтопено масло и ги поставете в хладилник за кратко.

5. Подредете пуричките в тава, постлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути, докато станат златистокафяви.

6. Оставете пуричките да изстинат за кратко. След това ги прехвърлете в чиния за поднасяне и ги поръсете с пудра захар и какао по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти