Пудинг на пара с малини

Лек и пухкав десерт

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

За конфитюра:

200 гр ягоди

150 гр малини

1/2 ч.л. ванилова паста

25 гр захар

За пудинга:

150 гр безсолно масло

150 гр захар

2 портокала, настъргана кора

щипка морска сол              

3 яйца

150 гр брашно с набухвател

45 гр тъмни стафиди

За сервиране:

ванилов сладолед

Начин на приготвяне:

1. Намаслете 6 стъклени чаши или по-високи купички и ги подредете в дълбока тава, на дъното на която е постлана кухненска кърпа.

2. В голяма купа разбийте мекото масло със захарта до гладка и пухкава консистенция с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко до пълното му абсорбиране. Добавете брашното и разбийте до хомогенност. Накрая добавете фино настърганата портокалова кора и стафидите.

3. В купа сложете измитите малини и почистени ягоди, разрязани на четвъртинки. Добавете захарта и ваниловата паста. Разбъркайте.

4. Разпределете плодовата смес в чашите или купичките. Върху тях сложете по равно количество и от сместа за пудинг, като оставяте 1 пръст свободно пространство.

5. Подредете чашите в тавата и налейте гореща вода до нивото на сместа за пудинг. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна 1 час.

6. Сервирайте топлите пудинги на пара с малини, гарнирани с топка ванилов сладолед.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти