Празнична палачинкова торта

С щедро количество шоколад

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • За шоколадовите палачинки:
  • 170 г краве масло
  • 60 г вода
  • 230 г черен шоколад
  • 625 г прясно мляко
  • 175 г бяло брашно
  • 70 г захар
  • 5 г инстантно кафе
  • 330 г яйца (6 яйца)
  • 1 щипка сол
  • масло за тигана
  • За крема:
  • 400 мл течна животинска сметана
  • 40-50 бр. листа прясна мента
  • 250 г краве масло
  • 800 г подсладено кондензирано мляко
  • За глазура:
  • 130 г черен шоколад
  • 130 мл течна животинска сметана

Начин на приготвяне:

За шоколадовите палачинки сложете водата да заври, заедно с маслото. Щом маслото се разтопи напълно и се получи еднородна смес, отстранете съда от котлона и добавете начупения шоколад. Разбъркайте, докато получите гладка и лъскава смес.

Разбийте с телена бъркалка яйцата, млякото, захарта, солта и кафето. Прибавете брашното и бъркайте, докато получите хомогенна смес. Изсипете шоколада и разбъркайте, така че да получите гладко тесто.

Оставете сместа да престои една нощ в хладилник. Прецедете я и изпържете от нея 20-22 палачинки, като всеки път намазвате тигана с масло. Диаметърът на тигана трябва да е равен на диаметъра на тортената форма. За да не слепнат готовите палачинки, слагайте между тях парчета хартия за печене.

За крема накиснете листата мента в сметаната. Загрейте я на огъня, след това я отстранете, покрийте съда с фолио за свежо съхранение и я оставете леко да се охлади. Пасирайте сместа и приберете съда в хладилник за една нощ. На следващия ден я прецедете и разбийте.

Разбийте кравето масло с миксер, докато побелее. Прибавете кондензираното мляко и разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. С помощта на силиконова шпатула разбъркайте сметаната и сместа с маслото, така че да получите пухкав крем. (За да бъде разпределен равномерно между палачинките, можете да го претеглите и да изчислите с какво количество трябва да намажете всяка от тях - около 50 г).

На дъното на форма за торта (с диаметър като на палачинките) сложете първата палачинка. Намажете я с част от крема и сложете отгоре следващата палачинка. Продължете така, докато свършат палачинките и крема. Не мажете последната палачинка с крем. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете тортата в хладилник за 12 часа.

За глазурата загрейте сметаната и залейте начупения в купа шоколад, разбърквайте постоянно, за да получите гладка смес (ганаш). Оставете да се охлади до 30 градуса, след което залейте тортата с глазурата. Декорирайте с нарязана на ситно мента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти