Печени сини сливи с вино и канела

Уникално вкусен и супер лесен за приготвяне есенен десерт

Печени сини сливи с вино и канела
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг сини сливи
4 с. л. кафява захар
4 с. л. краве масло
1 ч. ч. червено десертно вино (марсала)
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1 ч. л. канела
краве масло за намазване
сладолед или разбита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Сливите се разрязват надве и костилките се отстраняват. Подреждат се в намазнена тава с меката част нагоре. Върху всяка слива се поставя малко парче масло и се поръсва със захар.  Наливат се двата вида вино и се поръсва с канелата.

Сливите се пекат покрити с фолио за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, след това се пекат още 30 минути без фолио. По желание се поднасят с топка сладолед или разбита сметана.

Още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти