Печени сини сливи с крем от маскарпоне

Елегантен десерт

5 от общо 1 гласа
50 мин.
Необходими продукти

600 г сини сливи
500 г сирене „Маскарпоне“
150 г захар
125 г краве масло
200 мл животинска сметана
100 мл бренди
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. сух джинджифил
1/4 ч. л. канела
за трохите:
150 г брашно
100 г краве масло (студено)
50 г сурови лешници
50 г сурови бадеми
30 г овесени ядки
50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

100 г от захарта се разбъркват с джинджифила и канелата. 

Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат в тава. Върху тях се разпределя маслото, поръсват се с овкусената захар и се налива брендито. Пекат се 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Сметаната се разбива с останалата захар и ваниловата захар, докато стане пухкава. Разбърква се с маскарпонето. 

Бадемите и лешниците се накълцват. Смесват се с брашното, пудрата захар и овесените ядки. Добавя се маслото, нарязано на кубчета и се претрива с ръце, за да се получат трохи. 

Прехвърлят се в тава и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

В чаши се слага от сливите, маскарпонето и трохите.

Вижте още сладки предложения:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти