Пандишпан от ягодов мус и шоколад

Сладко изкушение

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За муса:
250 г ягоди
60 г захар
1 пакетче ванилова захар
малко настъргана лимонова кора
0.5 желатин на прах
2 с.л. студена вода

За блата:
2 яйца
100 г захар
40 г какао
1 пактече бурбонска ванилова захар
100 г фино брашно
1 пакетче бакпулвер
40 мл олио
100 г кисело мляко
50 мл хладка вода 

Начин на приготвяне:

За основата първо смесете сухите съставки. Добавете внимателно всички течни съставки и разбийте с помощта на миксер до хомогенност. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте с помощта на шпатула. Постелете хартия за печене в тава. Разстелете тестото върху хартията и го изпечете в предварително загрята на 180°C фурна за 30 минути.

За муса залейте желатина с малко студена вода и го оставете на набъбне. Нарежете ягодите на филийки, добавете захарта, ваниловата захар и лимонова кора и пасирайте.

Затоплете леко желатина на слаб огън и го пресипете при сметаната и ягодите. Разбъркайте добре.

След като блатът изстине, нарежете го на кръгчета с помощта на ринг.

На дъното на всяка чаша поставете кръгче блат. Върху него сипете от крема с ягоди. Поставете второ кръгче блат. Гарнирайте с разрязани на половинки ягоди и листа мента. Преди да сервирате, оставете десерта да се охлади в хладилника 2 часа.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол