Панакота с течен шоколад

Няма такъв десерт

Панакота с течен шоколад
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 4-5 порции):
500 мл неподсладена течна сметана
150 г захар
2 супени лъжици течен шоколад
1/2 шушулка ванилия
1 пакетче желатин
лешници за украса

Начин на приготвяне:
Кипваме сметаната, захарта и разполовената шушулка ванилия. Накисваме желатина в няколко супени лъжици вода и изчакваме да набъбне. Разтваряме набъбналия желатин на водна баня, докато стане течен.

Отместваме сметаната от котлона, отстраняваме шушулката ванилия и добавяме течния шоколад. Разбъркваме, докато сместа се хомогенизира и я оставяме да се охлади. След това прибавяме разтворения желатин към сметаната и разсипваме панакотата в подходящи купички. Поставяме ги в хладилник и изчакваме няколко часа, за да стегне десертът.

Преди поднасяне, потапяме дъното на всяка купичка за кратко в гореща вода. Обръщаме купичките върху десертна чиния и украсяваме панакотата с течен шоколад и лешници.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти