Пай с круши

Ароматен и сочен сладкиш

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

За тестото:

300 г брашно

70 г захар

щипка сол

200 г масло

1 жълтък

За пълнежа:

350 г маскарпоне

250 г заквасена сметана

3 жълтъка

2 органични лимона

1 компот от круши

Начин на приготвяне:

1. За тестото смесете брашното, захарта, солта и нарязаното на кубчета масло в купа. Разбъркайте с помощта на миксер. Щом се образуват маслени трохи, добавете жълтъка, без да спирате разбиването.

2. Извадете тестото и го дооформете върху набрашнен плот. Поставете го в предварително намазана с масло форма с пружина и с ръце го разстелете равномерно по дъното на формата, като образувате и нисък ръб по стените. Надупчете тестото с вилица на много места и го поставете в хладилник за 30 минути.

3. За пълнежа смесете в купа маскарпонето, заквасената сметана, жълтъците и фино настърганата кора на лимоните. Добавете и сока на 1 лимон. Разбъркайте добре.

4. Поставете тестото в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Извадете го и върху него подредете нарязаните на резени круши. Залейте със сместа за пълнежа, като я разпределите равномерно. Печете пая 10 минути на 180 градуса, а след това 30 минути на 160 градуса.

5. Оставете пая с круши да изстине напълно преди да го нарежете на парчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти