Орехово-карамелен сладолед

Върхът на удоволствието

Получи се отличен резултат
Снимка: passionscooking.blogspot.com
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
3/4 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша вода
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша смлени орехови ядки
400 мл сметана
1/2 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:
Слагаме в по-дълбок тиган захарта, водата и оставяме да се карамелизират. Не е нужно да ги разбъркваме, а само да разтърсваме съда от време на време. Когато карамелът започне да променя цвета си от златист към бледокафяв, изсипваме внимателно млякото.

Бъркаме сместа, докато карамелът се разтвори в млякото и след това добавяме канелата. Оставяме десерта да къкри 10 минути, за да се сгъсти, а после изсипваме ореховите ядки. Дърпаме сместа от огъня и я изчакваме да изстине.

Разбиваме сметаната, добавяме орехово-карамелената смес и разбъркваме с шпатула до хомогенизиране на съставките. Сипваме полученият гъст крем в подходящ съд и го слагаме в камерата да се замразява.

Разбиваме сладоледа с миксер няколко пъти (3-4 на брой през 1 час), за да не се образуват големи кристали. При сервиране гарнираме десерта с карамел и карамелизирани орехи.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент