Ореховки

Готови за половин час

Ореховки
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 10–15 броя:

3 белтъка
250 г орехови ядки
250 г захар
2 пакетчета ванилия
100 г бадемови ядки
краве масло за тавата

Начин на приготвяне:

1. Белтъците се разбиват на сняг в купа, която се поставя в плитък тиган и в него се наливат 2 пръста студена вода.

2. Ореховите ядки се мелят заедно с 2–3 с. л. захар, за да не станат на пюре. Добавят се към белтъците заедно с останалата захар и се разбъркват.

Водата се нагрява и след като заври, сместа се разбива още 5–6 минути с миксер. Купата се изважда от тигана, прибавя се ванилията и се разбърква.

3. Когато сместа се охлади, с намокрени ръце се оформят ореховките, които се подреждат в намаслена тава и се пекат на 180 градуса около 10 минути. Сервират се поръсени със смлените бадемови ядки.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти