Орехова торта с шипков мармалад

Експлозия от вкусове

0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

За блата:

180 г брашно

180 г пудра захар

180 г меко масло

4 яйца

100 г орехи

1 бакпулвер

1 пакетче ванилова захар



За пълнеж и декорация:

1 пакет специален пудинг за бисквитена торта „Д-р Йоткер“

130 г захар

700 мл прясно мляко

350 мл течна животинска сметана (35%)

200 г сирене Маскарпоне

80 г шипков мармалад

70 г черен шоколад

30 г краве масло

орехи за гарниране

Начин на приготвяне:

1. За блата в купа разбийте маслото и захарта, добавете яйцата едно по едно. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркайте сухите и течните съставки. Поръсете със смлени орехи и разбъркайте.

2. Разпределете тестото в 2 тави (диаметър 23 см), покрити с хартия за печене. Заравнете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност за 14 минути.

3. За крема в тенджера сипете пудинга, захарта, налейте част от прясно мляко и разбъркайте. Добавете останалото мляко, включете котлона и бъркайте на умерен огън, докато кремът се сгъсти. Прехвърлете го в друг съд, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади.

4. Разбийте 250 мл от сметаната с миксер. Смесете студения крем с маскарпонето и разбийте за кратко, добавете се и разбитата сметана и разбъркайте внимателно с шпатула.

5. Заравнете блатовете, ако е нужно. Подредете ги един върху друг във форма за торта, като ги мажете с шипков мармалад и крем. Приберете тортата в хладилник за 6 часа, за да стегне.

6. Загрейте останалите 100 мл сметана и залейте с нея шоколада. Разбъркайте и добавете маслото. С тази глазура полейте тортата и декорирайте с орехи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти