Охлюви с праскови и маскарпоне

С изкусителен вид и страхотен вкус

2.67 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 точени кори
4 праскови
250 г сирене „Маскарпоне“
125 г краве масло
80 г мед
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. семена кориандър
захар за поръсване

Необходими продукти:

Прасковите се режат на тънко. Маскарпонето се смесва с меда, ваниловата захар и счуканите семена кориандър. 

Четири броя точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с разтопено масло. Режат се на 6 ленти по дължина. 

Всяка лента се маже с крема от маскарпоне, отгоре се подреждат плодовете. Завиват се охлюви.

Подреждат се с отвора нагоре в дупките на форми за мъфини.

Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлаждат се и се поднасят, поръсени с пудра захар.

Още рецепти:

Сладки с кафе
Бисквитки-сърца
Хрупкави сусамени бисквити
Лесна рецепта за домашни бисквити
Бисквитки с боровинки и кокос

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти