Създадено за Olympus

Мус от киви със заквасена сметана

Можете да си го приготвите само за половин час

3 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

киви - 10 броя 

заквасена сметана - 500 гр 

пудра захар - 3 с.л. 

ванилов екстракт - 1 ч.л.

ром - 1 с.л. 

бишкоти - 100 гр 

Харесваме този свеж мус от киви, защото е десерт, на който можем да се насладим по всяко време на годината. През топлите месеци е приятно разхлаждащ, без да е твърде сладък. През зимата, когато богатите на витамин С кивита разнообразяват менюто ни, можем да си извадим една чаша от хладилника и, с лъжичка в ръка, да се размечтаем за по-топли и екзотични места.

Добрата новина е, че мус от киви можете да си направите за точно половин час. Трябват ви само кивита, заквасена сметана, малко пудра захар, аромати и няколко бишкоти, които да начупите на дъното на чашките. Препоръчително е да ползвате добре узрели кивита, тъй като захарта в рецептата е малко. Ако прецените, че плодовете ви са по-кисели, увеличете количеството захар, за да постигнете желаната сладост. Непременно ползвайте пудра, защото кристалчетата на обикновената по-бавно ще се разтопят и сладостта няма да се разпредели равномерно в муса.

Почитателите на заквасената сметана няма да бъдат изненадани от нашия мус от киви. Те прекрасно знаят, че тя е чудесна основа за домашни сладкиши. В случай че не сте я ползвали често в кухнята си, ще се убедите сами колко много възможности дава. Сигурни сме, че ще стане чест гост на вашата трапеза.

Начин на приготвяне:

1. Обелете плодовете и ги нарежете на парчета. Запазете няколко за украса, а останалите пасирайте на гладко пюре.

2. Прибавете към него 400 грама от заквасената сметана, пудрата захар, ванилията и рома и отново разбийте до хомогенност.

3. Пригответе високи чаши и на дъното им разпределете парчета бишкоти. Отгоре сложете по 1 пълна лъжица заквасена сметана. Отгоре налейте муса и приберете в хладилника да стегне.

4. Преди поднасяне украсете всяка с парченца киви.

Внимание: Съдържа заквасена сметана и бишкоти, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти