Мус от бял шоколад

С Edna дума - фантазия

Мус от бял шоколад
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
130 г бял шоколад
2 бр. листа желатин
сок от 1 лайм
85 г цедено кисело мляко с ниска масленост
1 яйце
1 жълтък
35 г захар
250 г бита сметана

Начин на приготвяне:
Разтапяме шоколада на водна баня. Изцеждаме сока от 1 лайм и го слагаме леко да заври. Потапяме желатина в студена вода, докато омекне, изстискваме го и го разтваряме в топлия сок от лайм.

Имайте предвид, че желатинът трябва да е напълно разтворен преди следващата му употреба. Разбиваме на пяна яйцето и жълтъка зедно със захарта на водна баня, махаме ги от котлона и доразбиваме хомогенната смес с миксер.

Добавяме разтопения шоколад, желатина със сока от лайм и цеденото кисело мляко. Ако се налага, ползваме миксер на ниска скорост.

Разбиваме и сметаната и я прибавяме на два, три пъти към останалата смес, като разбъркваме с подходяща лъжица. Покриваме крема със стреч фолио и го оставяме да стегне в хладилника поне 3 часа. Гарнираме готовия мус с плодове по избор.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти