Мариновани пилешки бутчета на фурна

Ароматни и много апетитни

4.13 от общо 8 гласа
60 мин.
Необходими продукти

6 цели пилешки бутчета
250 г кисело мляко
30 мл зехтин
3 скилидки чесън
1/2 лимон
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за подправката:
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. майоран

Начин на приготвяне:

Риганът, розмаринът, босилекът, мащерката, майоранът и пушеният пипер се смесват. 

Киселото мляко се разбърква със стрития на паста чесън, лимоновия сок, зехтина, сол, черен пипер и миксът от подправки. 

Бутчетата се мариноват в млечната смес за една нощ. 

След това се подреждат в плитка тава върху пергаментова хартия и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 45 минути. 

Поднасят се с накълцан магданоз и гарнитура по желание.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти