Линцерови валентинки

Вкусен подарък от сърце

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

250 г брашно
150 г краве масло
150 г пудра захар
100 г орехи
10 г бакпулвер
2 жълтъка
1 ч. л. канела
300 г желе от червено френско грозде 

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва с пудрата захар, канелата и бакпулвера. Прибавят се смлените орехи.

В сместа се претрива студеното масло, нарязано на кубчета, така че да се получат трохи. 

Добавят се 1 жълтък и 2–3 с. л. студена вода и се разбърква, докато се получи топка. 

Завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за поне 30 минути. 

Охладеното тесто се разточва върху набрашнен плот на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Изрязват се 4 еднакви правоъгълника. 

Два от тях се намазват с желе, а краищата (около 1 см) се мажат с жълтък, разбит с малко вода. 

Средата на другите два правоъгълника се изрязва с форма сърце. Изрязаните правоъгълници се поставят върху намазаните. Притискат се по краищата, за да се залепят. 

Слагат се за 30 минути в хладилник. Пекат се 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.

От останалото изрязано тесто може да оформите сладки и да ги изпечете. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти