Лимонов сладкиш

За да се поглезим през почивните дни

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

225 г меко масло

225 г захар

175 г брашно с набухвател

2 ч.л. бакпулвер

4 яйца от свободно отглеждани кокошки

4 с.л. прясно мляко

2 органични лимона

1 с.л. нарязана на ситно лимонова върбинка

 

За глазурата:

175 г захар

2 лимона, сок

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сложете нарязаните на ситно листа лимонова върбинка (ако не намерите тази билка, просто я пропуснете като съставка). Добавете яйцата, захарта, мекото масло, брашното, бакпулвера, прясното мляко и фино настърганата кора на 2 лимона. Разбийте сместа с помощта на миксер до хомогенност.

2. Пресипете сместа в тавичка (23х30 см), предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.

3. За глазурата изтискайте сока на лимоните и към него добавете захарта. Разбъркайте докато тя се разтопи.

4. Извадете сладкиша от тавичката и го оставете да изстине за 10 минути. След това с помощта на четка го намажете с глазурата. Нарежете сладкиша на квадратни парчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол