Кръгъл кекс с кафяво масло

Наслада за цялото семейство

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

300 г безсолно масло

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. мека кафява захар

2 ч.л. ванилова паста

4 големи яйца

400 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода бикарбонат

300 мл мътеница

 

За глазурата:

125 мл течна сметана

1 ч.ч. кленов сироп

1 ч.л. дера сол

100 г масло

Начин на приготвяне:

1. За кафявото масло разтопете маслото в дълбок съд, на ниска температура, докато започне да образува пяна и да придобива кафяв цвят. Пресипете го веднага в купа и го оставете да изстине, докато придобие консистенцията на меко масло. Ако охладите маслото, ще трябва преди да го използвате да го оставите да се отпусне на стайна температура.

2. В купа сипете мекото кафяво масло и двата вида захар. Разбийте с помощта на миксер до пухкав крем.

3. Добавете яйцата без да спирате разбъркването, като първо чуквате всяко в купичка. Разбийте до хомогенност. Добавете ванилова паста и разбъркайте.

4. В купа смесете брашното с бакпулвера и содата. Започнете да добавяте брашното и мътеницата малко по малко, като ги редувате, без да спирате да разбивате.

5. Изсипете сместа в предварително намазана с масло кръгла форма с дупка за кекс. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 45-60 минути, докато клечката, с която проверявате, излезе суха.

6. За глазурата сипете в тенджерка кленовия сироп и маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи. Добавете щипка сол. Щом сместа заври (това ще отнеме около 6 минути), добавете сметаната и разбъркайте добре. Пресипете в купа и оставете да изстине.

7. Извадете изпечения и изстинал кекс от формата, като го обърнете в голяма чиния. Сипете глазурата на тънка струйка върху него. Накрая поръсете с щипка сол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти