Козуначени кифли с шоколад

Меки, ароматни и неустоими

3.4 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

500 г брашно за козунаци

150 г захар (+ за поръсване)

3 яйца

250 мл прясно мляко

50 г краве масло (+ за намазване)

30 г прясна мая

1 с.л. тъмен ром

1 лимон, настъргана кора

10 г бурбонска ванилова захар

1/2 ч.л. сол

200 г течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Смесете маята с половината от затопленото мляко и малко захар и щипка брашно. Оставете я да шупне.

2. Разбийте две яйца с миксер, прибавете захарта и отново разбийте. Налейте и рома.

3. Изсипете брашното в голяма купа. Оформете кладенче. Прибавете разбитите яйца, шупналата мая, останалото мляко, настърганата лимонова кора, ваниловата захар, разтопеното масло и солта.

4. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

5. Разделете тестото на две и разточете върху набрашнен плот кръгове с диаметър около 50 см и дебелина 3–4 мм. Нарежете всеки на 12 триъгълника.

6. Върху всеки триъгълник поставете шоколад и навийте така, че да се получат кифлички.

7. Подредете ги в тава, намажете с разбито яйце и поръсете със захар. Оставете ги да втасат.

8. Изпечете кифличките в загрята на 180 градуса фурна за 15–20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол