Кнедли със сини сливи

Глезотия за цялото семейство

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти

500 г картофи

250 г брашно

сол

1 яйце

8 бр. сини сливи

8 ч.л. сладко от сливи

1 ч.л. канела

100 г захар

200 г галета

50 г масло

50 г олио

Начин на приготвяне:

Измийте, обелете и нарежете картофите. Сварете ги в тенджера с подсолена вода. Подсушете ги и ги намачкайте на пюре. Добавете брашното и яйцето, и омесете всичко заедно като тесто.

Измийте сливите, разрежете ги колкото да отстраните костилките. Сложете ги в купа и ги поръсете с 2 с.л. захар и ½ ч.л. канела. Разбъркайте добре.

Подредете сварените картофи върху решетката на фурната и ги сложете в предварително загрята на 160 градуса фурна. Изключете фурната и оставете картофите да се изсушат. След това ги намачкайте с помощта на преса в купа. Оставете ги да изстинат. След това добавете брашното и яйцето и омесете гладко тесто.

Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 1 см. Нарежете го на еднакви квадрати, достатъчно големи да се увие слива.

Поставете по 1 ч.л. сладко от сливи във всяка слива и я затворете. Увийте всяка слива в тесто, като оформите идеално кръгло топче.

Варете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 4-5 минути, докато не изплуват на повърхността. Щом изплуват, оставете ги за още 2 минути и тогава ги извадете.

В купа сипете галетата, захар, канела и масло. Разбъркайте и изсипете в умерено загрят тиган. Оваляйте всяка кнедла в сместа с галета.

Сервирайте кнедлите със сливи топли или студени.

Други идеи за десерти:

Сладкиш на клечка
Бърз и вкусен сладоледов десерт
Бърза торта с бишкоти
Паниран ананас с мед

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти