Карамелизиран крем с дюли

Да си оближеш пръстите

Карамелизиран крем с дюли
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Ароматните дюли са неочакван продукт, от който може да се приготви фин крем брюле с чудесна хрупкава коричка от карамел.

Необходими продукти за 8 порции

500 г дюли, обелени и нарязани на малки кубчета
120 г фина кристална захар
60 мл лимонов сок
1 щипка сол
1 ч. л. ванилена захар
4 яйца
4 с. л. кафява захар

Начин на приготвяне:

1. Дюлите се покриват с вода и се варят на тих огън около 20 мин. или докато омекнат напълно. Отцеждат се и се пасират. За да стане фин кремът, пюрето от дюли може да се претрие през цедка.

2. Яйцата се разбиват с телена бъркалка с фината захар, солта и лимоновия сок. Смесват се с пюрето от дюли и се слагат на водна баня при непрекъснато разбъркване за около 10 мин., докато кремът се сгъсти леко. Добавя се ванилената захар. Сипва се в плитки купички и се охлажда. Слагат се в хладилника за 3-4 часа, за да изстинат добре.

3. Преди сервиране се поръсват с тънък слой от кафявата захар и се карамелизират с горелка или под силно загрят горен реотан на фурната. Поднасят се веднага.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент