Карамелен кален кейк

Изкушение с карамел

1 от общо 1 гласа
160 мин.
Необходими продукти

300 г масло

450 г кафява захар

250 г бял шоколад

200 мл прясно мляко

1/2 ч.л. сол

3 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1 1/2 ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. брашно с набухвател

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете захарта заедно с маслото, нарязано на кубчета, начупения на парченца бял шоколад, прясното мляко и солта. Загрейте сместа на слаб огън, като разбърквате в началото. Щом сместа стане гладка и лъскава, пресипете я в голяма купа и я оставете да изстине за 30 минути.

2. В друга купа разбийте яйцата с ваниловия екстракт. Добавете ги към изстиналата карамелена смес и разбъркайте внимателно. Пресейте двата вида брашно направо в купата и разбъркайте внимателно с помощта на дървена лъжица, до хомогенност.

3. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (височина 6 см). Застелете дъното и стените на формата с хартия за печене, като по стените оставите хартията да стърчи над формата поне 5 см. Дъното на формата отвън увийте в алуминиево фолио. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа и 30 минути.

4. Прехвърлете изстиналия сладкиш върху поднос и поръсете с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти