Изкусителна пролетна торта с ягоди

С повод и без повод

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за блата:

4 яйца
1/5 ч.ч. захар
1 ванилия
200 гр спанак
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

За крема:

500 гр маскарпоне
200 гр извара/ крема сирене
500 гр ягоди
4-5 с.л. пудра захар
желатин (по желание)

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта и ванилията с миксер. Към получената пухкава смес изсипваме спанака и олиото.

Отново разбъркваме, добавяйки прашното и бакпулвера. Печем блата на 170 градуса.

В купа смесваме маскарпоне, сметаната и крема сиренето. Докато разбъркваме добавяме и ягодите, които сме пасирали с пудра захар.

Щом блата изстине го разрязваме и сглобяваме тортата. Между всеки блат намазваме обилно с крем.

Декорираме с ягоди и оставяме да престои поне 4 часа в хладилник.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти