Ягодово реване

Страхотен плодов десерт

2.6 от общо 5 гласа
100 мин.
Необходими продукти

за реването:
150 г ягоди
180 г захар
150 г брашно
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
5 яйца
10 г бакпулвер
за сиропа:
220 г захар
200 г ягоди
1 лимон
за гарниране:
250 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, с половината захар. Жълтъците се разбиват с останалата захар и ваниловата захар. 

Смесват се и се разбъркват внимателно. Към тях през цедка се сипват брашното и бакпулверът, и внимателно се разбърква. Правоъгълна тава се маже с разтопено масло. 

Слагат се нарязаните на кубчета ягоди, а върху тях се разпределя тестото. 

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути. 

В касерола се загряват захарта и 300 мл вода. Ягодите се пасират, прецеждат се и се наливат в касеролата. Готви се, докато се получи сироп, междувременно се отпенва. Накрая се добавя лимоновият сок. 

Реването се дупчи с шиш и се залива с топлия сироп. Оставя се в хладилник за 2–3 часа. Поднася се с разбитата с ванилова захар сметана и ягоди.

Прочетете още:

Как да съхраняваме ягоди за по-дълго

Вкусни кошнички с пресни ягоди

Шоколадов сладкиш с ягоди

Ягодов сладолед

Ароматен ягодов сироп

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти