Ябълкова торта с три блата

Лятна наслада, в която ще се влюбите

3.33 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За блатовете:

1/2 ч.ч. разтопено безсолно масло

2 ч.ч. брашно

2 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян джинджифил

3/4 ч.л. сол

2 ч.ч. светлокафява захар

2 големи яйца

4 ябълки Грени Смит

 

За глазурата:

330 г безсолно масло (на стайна температура)

680 г крем сирене (на стайна температура)

5 ч.ч. пудра захар

щипка сол

Начин на приготвяне:

1. За блатовете загрейте фурната на 175 градуса. Намажете дъното и стените на 3 форми за печене (диаметър 20 см, височина 5 см) и постелете хартия за печене на дъното им. Намажете хартията за печене с масло и поръсете дъното и стените с брашно, като изтръскате излишното.

2. В голяма купа сипете сухите съставки -  брашното, содата, бакпулвера, солта, канелата и джинджифила и разбъркайте добре. В друга купа разбъркайте разтопеното масло, яйцата и захарта с помощта на тел. Добавете сухите съставки, на няколко порции, като разбърквате след всяка.

3. Обелете ябълките и настържете две от тях на едро ренде, а другите две нарежете на малки кубчета. Добавете ябълките към сместа за блатовете и разбъркайте. Разпределете сместа по равно в трите форми и печете 35-40 минути. След като извадите блатовете от фурната, ги оставете да изстинат във формите за 10-15 минути. Извадете блатовете от формите и ги оставете да изстинат напълно върху решетка.

4. За глазурата разбийте крем сиренето с маслото, с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете щипка сол, а след това пудрата захар, лъжица по лъжица, без да спирате разбиването.

5. Поставете един блат върху основа за торта. Върху него изсипете около 1 ч.ч. от глазурата и с помощта на палетен нож я разнесете по повърхността му. Поставете втори блат и разнесете още 1 ч.ч. глазура върху него. Поставете третия блат и изсипете останалата глазура върху него. Разнесете я по цялата повърхност на тортата, като въртите поставката. Охладете тортата преди сервиране. Украсете с ябълков чипс по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти