Есенни сладки с тиква и орехи

Симпатични и много апетитни

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

100 г кокосово масло
200 г тиква (обелена и почистена)
120 г тъмна кафява захар
1 ванилия
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. бахар
1 щипка сол
100 г орехи
250 г пълнозърнесто брашно
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат за 10–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, след което се смилат.

Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява на пара.

Пюрира се в блендер, заедно с джинджифила, канелата, индийското орехче, бахара, захарта, кокосовото масло, ванилията и солта.

Брашното и орехите се разбъркват с тиквената смес.

Оформят се малки топки, които се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат 13–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Сладките се охлаждат за кратко и се поръсват с пудра захар. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти