Есенни сладки с тиква и орехи

Симпатични и много апетитни

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

100 г кокосово масло
200 г тиква (обелена и почистена)
120 г тъмна кафява захар
1 ванилия
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. бахар
1 щипка сол
100 г орехи
250 г пълнозърнесто брашно
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат за 10–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, след което се смилат.

Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява на пара.

Пюрира се в блендер, заедно с джинджифила, канелата, индийското орехче, бахара, захарта, кокосовото масло, ванилията и солта.

Брашното и орехите се разбъркват с тиквената смес.

Оформят се малки топки, които се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат 13–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Сладките се охлаждат за кратко и се поръсват с пудра захар. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент