Есенни сладки с тиква и орехи

Симпатични и много апетитни

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

100 г кокосово масло
200 г тиква (обелена и почистена)
120 г тъмна кафява захар
1 ванилия
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. бахар
1 щипка сол
100 г орехи
250 г пълнозърнесто брашно
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат за 10–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, след което се смилат.

Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява на пара.

Пюрира се в блендер, заедно с джинджифила, канелата, индийското орехче, бахара, захарта, кокосовото масло, ванилията и солта.

Брашното и орехите се разбъркват с тиквената смес.

Оформят се малки топки, които се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат 13–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Сладките се охлаждат за кратко и се поръсват с пудра захар. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какъв подарък бихте искали за Коледа?

Абонамент