Есенен чийзкейк

С дъх на канела

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

за основата:
170 г крекери
80 г краве масло
60 г захар
50 г печени орехи
1 ч. л. канела
за крема:
700 г крем сирене
170 г захар
2 яйца
10 г бурбонска ванилова захар
за ябълките:
2 ябълки
40 г захар
1/2 ч. л. канела
краве масло за намазване
за соса:
330 мл ябълков сайдер
50 г кафява захар „Мусковадо“

Начин на приготвяне:

Крекерите за основата се натрошават. 

Половината от захарта се карамелизира в тиган. Слагат се орехите и когато карамелът ги обгърне добре, ядките се изсипват върху хартия за печене. 

Охлаждат се и се накълцват. 

Крекерите се разбъркват с канелата, останалата захар, разтопеното масло и орехите. 

Сместа се разпределя по дъното и стените форма за печене с диаметър 26 см, като се притиска. 

Пече се около 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда. 

Крем сиренето се разбърква със захарта. Добавят се яйцата и ванилията, и отново се разбърква.

Кремът се разпределя върху охладения блат.

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки лодки. Мажат се с масло и се поръсват със смес от захар и канела. 

Подреждат се върху крема ветрилообразно.

Чийзкейкът се пече 50 минути в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор. След като се изключи фурната, е добре, чийзкейкът да поседи вътре 15 минути на открехната врата, за да не се напука. След това се охлажда и се прибира в хладилник поне за 2 часа. 

Сайдерът и захарта се кипват в касерола и се оставят на умерен огън, докато сместа се редуцира и се получи гъст сос. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти