Домашно реване със сироп от бъз

Традиционен любим вкус

3 от общо 10 гласа
60 мин.
Необходими продукти

6 яйца (на стайна температурата)

200 г захар

350 г грис от твърда пшеница (семолина)

150 г брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 пакетче бурбонска ванилова захар

1,5 л сироп от бъз (неразреден)

 

За поднасяне:

250 мл течна животинска сметана

50 г захар

1 пакетче бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:

1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар до побеляване и удвояване на обема.

2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг.

3. Разбъркайте внимателно жълтъците и белтъците.

4. Смесете гриса от твърда пшеница с брашното и бакпулвера и ги добавете, като бъркате внимателно. Изсипете в тава, застлана с пергаментова хартия.

5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

6. Все още горещия блат залейте със сиропа. Оставете да престои една нощ.

7. Сервирайте със сметана, разбита със захар и ванилова захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти