Домашни бисквити

За сладък уикенд

5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

2 яйца
2 к.ч. пудра захар (100 гр.)
2 к.ч. брашно
1 ванилия
и шоколадови или захарни пръчици

Начин на приготвяне:
Подготовката на бисквитите е много бърза, затова може да започнете директно с включването на фурната на 180 градуса. След това добавяте двете яйца в купа и ги разбърквате. Продължаваме с добавянето на брашното, разбъркваме и след това добавяме пудра захарта. Не се притеснявайте, ако за момент тестото изглежда по-гъсто, след малко бъркане захарта започва да се разтапя и тестото се втечнява.

След като сме приготвили тестото взимаме чаена лъжичка и с нея в тавичка с хартия за печена започваме да изсипваме от тестото. Най-лесно става, ако гребнете с лъжичката и при изваждането ѝ я завъртите няколко пъти - както се гребва от мед, и след оставите да изтече, така ще станат най-равномерни.

Изсипваме ги с 1-2 пръста разстояние. Тук идва ред и на шоколадовите пръчици. Поръсваме всяка от бисквитките с по една щипка и след това ги пъхаме във вече загрятата фурна. Изпичат се доста бързо - за около 10 минути.

Готови са, когато ръбчетата им хванат златна коричка. Когато се изпекат, ги оставяме да изстинат и след това са готови за сервиране. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Домашни бисквити

Сладки с кафе

Бисквитки-сърца

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти