Чийзкейк с тиква

Цветно предложение

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

280 г слепени какаови бисквити с крем

60 г краве масло

1 ч.л. канела

650 г крема сирене

400 г печена тиква

180 г захар

10 г бурбонска ванилова захар

3 яйца

30 мл бренди

кафява захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите на ситно, залейте ги с разтопеното масло, поръсете с канелата и разбъркайте. 

Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте с хартия за печене форма за торта с пружина (диаметър 23 см).

Изсипете бисквитената смес, заравнете и притиснете. Изпечете бисквитената основа за 8 минути и я охладете.

Пюрирайте тиквата, ако има нужда прецедете пюрето. Смесете го с крем сиренето, захарта, яйцата, бурбонската ванилова захар и брендито. Не е нужно да бъркате много.

Загрейте фурната на 150 градуса (без вентилатор). Разпределете крема върху основата и печете десерта за около 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 20 минути, за да не се напука.

Извадете от фурната и охладете хубаво, след това приберете в хладилник за 4 часа.

Преди поднасяне нарежете и поръсете със захар чийзкейка, след това карамелизирайте с горелка.

Прочетете още:

Шоколадов чийзкейк
Ароматен ягодов чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти