Бурканчета с шоколадов крем, кокосова пяна и малини

Красиви и богати на вкус

5 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

1 яйце

6 жълтъка

125 г захар

500 мл течна сметана

1 шушулка ванилия

70 г какао

60 г натурален шоколад

270 г кокосова сметана

33 мл кафе еспресо

щипка морска сол

1 ч.л. ванилов екстракт

лиофилизирани малини

Начин на приготвяне:

1. За шоколадовия крем сипете течната сметана в тенджерка и я загрейте почти до точка на кипене. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия. 

2. В купа начупете шоколада. Залейте го с горещата сметана и разбъркайте, докато той се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.

3. В голяма купа разбийте яйцето и жълтъците заедно със захарта, докато тя се разтопи.  Добавете какаото и разбъркайте до гладкост. Накрая добавете разтопения шоколад със сметана и разбъркайте.

4. Пресипете сместа в кана и след това я разпределете в стъклени купички (бурканчета). Поставете бурканчетата в хладилник за 3 часа или за цяла нощ.

5. В купа сипете кокосовата сметана, добавете кафето и щипка сол. Разбъркайте. Пресипете в сладкарски сифон с газ и шприцовайте сметана върху всяко бурканче. Поръсете с лиофилизирани малини.

Съвети:

Можете да замразите шестте белтъка и да ги използвате за меренг например.

Ако не разполагате със сладкарски сифон, използвайте смес от сладкарска сметана и кокосова сметана и я разбийте до утрояване на обема.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти