Брауни с лешници

Шоколадова наслада

5 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

За браунито

яйца - 3 бр  

натурален шоколад - 100 гр  

масло - 100 гр 

кафява захар - 1/2 ч.ч. 

брашно - 1 ч.ч. 

лешници натрошени - 1 ч.ч. 

какао - 3 с.л. 

бакпулвер 10 грам - 1 пакетче 

ванилия - 1 бр 

сол - 1 щипка

За заливката

натурален шоколад - 100 гр 

сладкарска сметана - 100 мл 

Вероятно сте чували как приготвянето на брауни е изключително трудно и не всеки може да се справи с това. Всъщност, не е точно така и тази рецепта на Mate Kitchen ще ви убеди в обратното. Да, факт е, че има тънкости, но това в никакъв случай не го прави невъзможно за приготвяне в домашни условия.

Няколко са изискванията, които трябва да следвате, когато приготвяте брауни с лешници (или пък без). Първо, да спазвате точно количествата. На око в сладкарството не може да се действа, ако искате да имате винаги сполучливи десерти. Второ, да ползвате шоколад с по-високо съдържание на какао. От Mate Kitchen препоръчват да е поне 70%, защото така вкусът на вашето брауни ще бъде по-плътен и богат. Трето, да ползвате сладкарско какао, а не от това, с което правите мляко с какао на децата. Четвърто, да ползвате идеално чисти и сухи съдове, особено за белтъците, които трябва да се разбият на сняг. Ако има дори капчица вода, няма да се надигнат. За всичко останало, можете да се доверите на видеото.

На финала, когато вашето брауни с лешници е готово, се доверете на максимата, че малкото е много. Т.е. поднесете го нарязано на малки парчета, защото насладата идва не от количеството, а от качеството.

Начин на приготвяне:

За браунито

1. Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захарта. Белтъците разбийте на сняг.

2. Разтопете маслото и шоколада на водна баня и ги оставете встрани да се охладят.

3. Пресейте брашното и добавете към него бакпулвера, какаото, солта и ванилията.

4. Изсипете шоколадовата смес при сместа с жълтъците и разбъркайте с миксер. Постепенно добавете сухите съставки, а след като сместа стане хомогенна, прибавете и ядките, а накрая и белтъците. Бъркайте внимателно, за да не спаднат.

5. Покрийте дъното на кръгла тава с диаметър 25 см с хартия за печене и я намажете с масло. Изсипете тестото и печете на 180 градуса за 25 минути.

6. Извадете браунито от фурната и го оставете да се охлажда.

За заливката

1. Докато браунито се охлажда, разтопете на водна баня шоколада с добавената към него сметана.

2. Полейте с тази смес браунито, нарежете го на квадратни парчета, изчакайте да се охлади напълно и поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа лешници, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти